Известие

Collapse
No announcement yet.

2,4 JTD - грешка "Външен температурен датчик"

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• 2,4 JTD - грешка "Външен температурен датчик"

Ситуацията е следната: Ходих до Варна и по пътя три пъти ми светна лампата на инжектора на таблото. Колата леко заглъхва. Първите два пъти след гасене и палене на двигателя се оправяше. Третия път задържа повече и сама се изчисти - усети се как рязко вдигна мощността по време на движение.
    Във Варна не намерих работещ сервиз в събата, а и нямах много време за търсене.
    Така че в понеделник в Бургас четоха грешките. Имаше три грешки "Външен температурен датчик"
    Някой имал ли е такъв проблем и знае ли къде е този датчик?
    Fiat Stilo 1.9 16V JTD, 2004, комби
    Citroen BX-19GT, 85
    Alfa Romeo 156, 2.4 JTD, 01, Distintive - ex

датчика май е на страничното огледало от долу.

edit:Сорка, чел съм през редовете.
    мене ме нема, в целата схема........

Comment

Ако става въпрос за температура входящ въздух - дебитомер. При мен даваше тази грешка - така дойде от италия , но моя проблем се оказа механичен - крив пин на буксата на компа.

Comment

И се отразява на работата на двигателя?
        Дали е този? Мисля че той е само за измерване на външна температура.

Майстора, който чете грешките каза че е някъде по двигателя.
        Citroen BX-19GT, 85

Comment

Доко каза:.........

Не трябва да е дебитомера, защото го смених преди месец.
          Кагато купувах колата преди половин година имаше същата грешка. А беше със стария дебитомер. Повторение има чак след 6 месеца.
          На коя букса бе кривия пин - че и мен ме съмнява лоша връзка?
          Citroen BX-19GT, 85

Comment

Гледам в Service Manual пише 10 пин , но да не те объркам ,ако искаш скайпа ми е d_angelo1- пиши ,ще ти го пусна да си го разгледаш , хем ще ти е полезен за в бъдеще

Comment

или на тел 0899923041

Comment

НАчи ако прави проблем датчика за въздуха на дебитомера не трябва да се усети във вървенето ако правят проблеми тези на термостата на загряло пак трябва да нямаш проблем. Пробвай и друг сервиз защото датчика за външната температура наистина е под огледалото но не е свързано с работата на двигателя а и сякаш не трябва да светва дчузата от тази грешка друго е проблема на колата ако този датчик не работи за външната температура няма да работи и климатика.
                156 1,8 ТS 99
                Nissan Murano 2005

Comment

Доко каза:...
                  Мерси колега. Ако става дума за Servise manuel го имам. А този куплунг на компа е този в купето ли? Наистина в документацията единствения температурен датчик е този на дебитомера.

Преди един час ми направи същия проблем. Интересно е че малко преди да светне лампата се усеща падане на мощноста. Трябва да се натиска повече газта. Определено промяната е осезаема във вървенето. Направо глъхне.
                  Новачев, на екзаминера пишеше буквално, на български "датчик външна температура". Има ли смисъл да проверявам другаде.

Промяната е толкова чувствителна че все едно че датчика се откача.
                  Citroen BX-19GT, 85

Comment

В много от случаите превода е неточен.
                    Може би са имали предвид: температурен датчик за входящ въздух.
                    Alfa Romeo EX 155 1.8SS,147jtd,156TS,156jtd,
                    159 1.9 няколко. 2.4 няколко, Auto, ръчка - всичко
                    NEW 159 2.0 JTDm Black TI

Comment

Градски какъв дебитомер си сожил да не е от китайските и затова да прави парчета. По принци за бензиновите мотори ако не работи датчика компа го замества с средна тойност примерно 20градуса и това не би трябвало да оказва разлика във вървежа на двигателя освен ако има лоша връзка и се променя с много стойността на температурата, ама компа трябва да я хване и пак да си работи нормално, пробвай с друга диагностика . Между другото къде я караш на диагностика колата?
                      156 1,8 ТS 99
                      Nissan Murano 2005

Comment

Не знам какво производство е дебитомера. Колата си върви много добре с него, за разлиа от стария.

За четене на грешки ходя при познат. Два пъти - когато купувах колата и сега във връзка с този проблем. И на първата диагностика имаше такава грешка.

Предложете къде в Бургаз правят диагностка.
                        Citroen BX-19GT, 85

Comment

Трудно ми е те насоча за дизел те бензините не ги умеят може би в един от сервизите на Бош единия е в посока Долно езеров срещу Кроношпан а другия е на околовръстния в посока от Меден Рудник към Бургас преди сервиз Хонда. Щом светва лампата този датчик няма да е този на огледалото мисля някой друг ще е сякаш
                          156 1,8 ТS 99
                          Nissan Murano 2005

Comment

Блодаря Градски.
                            Ще пробвам и там.
                            И аз мисля че не е този на огледалото. Определено. Ама пък другия е на дебитомера!!!???
                            Citroen BX-19GT, 85

Comment

Ако е от този на деитомера ако светва от време на време може да е лош контакт ама най лошото е че ако е от него и не е от кош контакт се смяня целия дебитомер.
                              156 1,8 ТS 99
                              Nissan Murano 2005

Comment

Working...
                              X